Erentepe Belediyesi Kürtçe tabela astı

Bulanık İlçesi’ne bağlı Erentepe (Lîz) Belde Belediyesi önüne Erentepe Belediyesi yanı sıra Kürtçe Şaredarîya Lîz e yazılı tabelalar asıldı.

BDP ve DTK Öncülüğünde başlatılan ‘ iki dilli yaşam’ kampanyası kapsamında BDP’li belediyeler tarafından yerleşim alanı giriş ve çıkışlarına, Belediye birim odalarına asılan Kürtçe tabelalar Belediye girişlerine de asılıyor. Kampanya kapsamında daha önce birim odaları ve Belde giriş çıkışlarına Kürtçe yazılı tabela asan Muş’un Bulanık İlçesi’ne bağılı Erentepe (Lîz) Belde belediyesi hizmet binası önüne Kürtçe ve Türkçe yazılı tabelalar astı.

Konuya ilişkin Belediye binası önünde konuşan Erentepe (Lîz) Belde Belediye Başkanı Mehmet Yaşık, Kürt halkının ana dillinin unutturulup yok olması için üzerinde uygulanan her türlü asimilasyon politikalarına rağmen dilinden vazgeçmediğini belirterek, Anadiline sahip çıkamayan bir toplumun kendisine sahip çıkamayacağını dile getirdi. Dünyada tüm Toplumlar gibi Kürt halkının da kendi anadilini özgürce kullanması gerektiğini ifade eden Yaşık, “ Şimdiye kadar anadilimiz için çok büyük bedeller verdik. Binlerce evlatlarımız gencecik yaşlarına rağmen en büyük varlıkları olan hayatını feda ettiler. BDP’li belediyeler olarak astığımız bu Kürtçe tabelaları verilen mücadele sonucundu kazanılmış ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Belde Parkı’na Aydın Kaya ismi verildi.

Bulanık İlçesi’ne Bağlı Erentepe Beldesi’nde BDP Belde teşkilatı başkanlığı yaptığı dönemde üzerine atılan iftiradan dolayı tutuklu bulunduğu Muş E Tipi kapalı cezaevinde Haziran 2012 Tarihinde yaşamını yitiren siyasi tutsak Aydın Kaya’nın ismi Alınan meclis kararıyla belde de buluna parka verildi. Aydın Kaya’nın cezaevinde bulunduğu dönemde tedavisi yapılmadığı geciktirildiği için yaşamını yitirdiğini söyleyen Belde Belediye Başkanı Yaşık, Erentepe halkının fedakar evladı olan Başkanımızın ismini Belediye meclis kararıyla Belde de bulunan parka verdik. Erentepe halkı olarak Kayayı bizler için vermiş olduğu emeği ve mücadelesini hiçbir zaman unutmayacağız adını her zaman yaşatacağız” dedi.

Daha sonra parkın girişine konulmak için hazırlanan üzerinde yazılı Aydın Kaya Parkı tabelası dikildi.

Mehmet İLİDİ
KAYMAKAM